A mangosztán egészségjavító hatása a szervezet legkülönbözőbb pontjain fellépő betegségek esetén is megmutatkozik. Hatékonyan használhatjuk légúti, húgyúti vagy az emésztőrendszerben fellépő fertőzések kezelésére. A mangosztán immunerősítőként fokozza a szervezet védekezőképességét a betegségekkel szemben, míg antivirális és antibakteriális hatásával támogatja a gyógyulást és hatékony a szervezet regenerálásában is. A gyulladásgátlás a gyümölcs egyik legértékesebb tulajdonsága. Korunk leggyakrabban előforduló betegségei a gyulladásokra vezethetők vissza, a mangosztán azonban maximális védelmet nyújt ellenük. Jótékony hatások tekintetében a mangosztán kiemelkedik a gyümölcsök sorából. Azontúl, hogy remek vitamin- és ásványi anyag forrás, fontos gyógyhatásokkal is rendelkezik. A mangosztán az ázsiai népi orvoslásban rendszeresen alkalmazott gyümölcs volt, emésztési problémák kezelésére, fertőzések gyógyítására használták. A közelmúlt vizsgálatai erőteljes antioxidánsokat azonosítottak benne, melyek a sejtektől kezdve őrzik egészségünket a szabadgyökök káros hatásaival szemben. A mangosztán juice hatása kivételes a szív- és érrendszerre nézve, segítségével minimálisra csökkenthető a stroke és az érelmeszesedés kialakulásának esélye.