A 100%-os gránátalmalé gazdag forrása a C-vitaminnak, a kálciumnak és a vasnak. Antioxidáns tartalma a gyümölcsök között az egyik legmagasabb, ennek köszönhetően hatékony a rákmegelőzésben és a vizsgálatok szerint a betegség kezelésében is. A gránátalmalé fogyasztása megakadályozza a koleszterin oxidációját, ezzel csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Az érrendszerben már bekövetkezett károsodásokat is enyhíthetjük vele, hatékonysága a szív védelmében és a keringés támogatásában kiemelkedő. A gránátalmalé jótékony hatásai közé tartozik a gyulladáscsökkentés is, mellyel az ízületek duzzanatát és fájdalmát is enyhíti. A gránátalma gyümölcslé hatásai közé tartozik a vírusos, gombás, bakteriális fertőzések kezelése. Magas C-vitamin tartalmával fokozza az immunrendszer működését, ezzel távol tartja a kórokozókat a szervezettől. A gránátalma ital hatásai a már fennálló betegségek esetén is áldásosak, csökkentik a gyulladásokat és elősegítik a mielőbbi gyógyulást. Megfázás, húgyhólyag fertőzés vagy bélrendszeri fertőzés esetén érdemes kúraszerűen fogyasztani. A gránátalma élettani hatásai elsősorban a benne lévő magas antioxidáns tartalomnak köszönhetők. A szabadgyökök megkötésével ezek az értékes vegyületek védenek a ráktól, a szív- és érrendszeri betegségektől, valamint az öregedéstől.