Biztos ti is jártatok már úgy, hogy megtetszett egy betűtípus, amit szívesen használtatok volna, de lövésetek sem volt, hogy vajon milyen típus lehet, vagy honnan lehet megszerezni.

Bizony, a betűtípus dilemma mindig is a szemünk előtt fog lebegni. Kismillió fajtája létezik, ingyenes, vagy fizetős, színes-villogós, animált, vagy egyszerű. A választék szinte végtelen hosszú.

Ezen ajánlónk a megtetszett betűtípust hivatott felismerni. Az oldal használata végtelen egyszerű:

Ha egy képen megtetszett a szöveg, készítenünk kell egy mentést a képről, aztán feltölteni a képet, majd program felismeri, hogy a kép mely területén találhatók a betűk. Ha nem teljesen pontos a meghatározás, mi is megtudjuk oldani "grab" megoldással egerünk segítségével, hogy melyik részét vizsgálja az oldal a képnek.

Miután mindent rendben találtunk és a "Continue" gombra kattintottunk az oldal megmutatja, hogy az adatbázisából milyen betűtípusokat ismert fel a képről. Előfordulhat, hogy nem teljesen pontos a találat, ilyenkor a hozzá legközelebbi betűtípust is ajánlja, amit egyből le is tölthetünk; bár némelyik betűtípusért elég sok pénzt kérnek, mindenesetre hasznos lehet annak, aki szeret a betűtípusokkal bíbelődni.