Előfordulhat, hogy internetezés közben belebotlunk egy olyan oldalba, ami kicsit többet szeretne rólunk megtudni, mint azt szeretnénk. Ez sokféle képpen előfordulhat. Esetleg le szeretnénk tölteni egy fájlt, de ahhoz, hogy ezt megtudjuk tenni, ki kell tölteni egy rakás mezőt.

Ha nem fontos számunkra az a fájl, akkor a "Micsoda? Biztos, hogy nem!" szavak kimondása után simán csak kattintunk egyet a jobb felső sarokban található "X"-re. Ezzel le is van tudva a dolog. Viszont ha valamiért nekünk nagyon kellene mégis, akkor kénytelenek leszünk megadni pár személyes információt magunkról. Vagy mégsem?

Itt jön képbe a fakenamegenerator.com névre keresztelt oldal. Igazából három paramétert kell tetszés szerint megadnunk az oldalon, majd a "Generálása" gombra kattintva láss csodát, kapunk egy teljesen új személyazonosságot. Persze csak az oldal által generáltat, igazoltatáskor ne ezeket az adatokat adjuk meg, ha lehetséges.

Fakenamegenerator

A nem valódi névtől kezdve, email cím, bankkártyaszám, magasság, kedvenc színen keresztül szinte minden adatot kigenerál nekünk az oldal. Amelyek aztán nyugodt szívvel adhatunk meg ott, ahol ezeket a dolgokat kérték tőlünk. Így 1000%, hogy sem adathalászat, sem visszaélés nem fog történni a személyünket illetően.