Sajnos csak azok mondhatják el ezt magukról akiknek nincs autójuk, ellenkező esetben ezzel a költséggel mindenkinek számolni kell. A biztosítok.hu oldal, online alkusz a termékek széles választékával várja az érdeklődőket a nap huszonnégy órájában. Nyitva áll azok számára is akik csak kalkulálni szeretnének és azok részére is akik konkrét biztosítás kötési szándékkal érkeznek az oldalra.

A legismertebb fajtái például az utasbiztosítás, gépjármű kötelező biztosítás, lakásbiztosítás és a casco. Kevésbé ismert, de annál hasznosabb a munkanélküliség esetén kártalanító szerződés. A biztositok.hu alkusz lehetőséget ad minden fent említett kulcsfontosságú típus megkötésére akár percek alatt.  Például egy hirtelen ölünkbe hullott külföldi nyaralás vagy téli síelés esetén sem kell aggódnunk az esetleges balesetek okozta anyagi kár miatt abban az esetben, ha online biztosításkötés révén gondoskodtunk pihenésünk felhőtlenségéről.

A biztosítási kalkulátor nagyon praktikus legfőképpen, hogy sok szereplő kínálja konstrukcióit a piacon, a résztvevők egymással versenyezve próbálnak évről évre minél több szerződést megkötni. A  kalkuláció előnye, hogy minden versenyző ajánlatát egy helyen tekinthetik meg és lehetőség nyílik a legkedvezőbb ajánlat kiválasztására. Egyik legjelentősebb típusa a kgfb kalkulátor, hiszen ez minden autó tulajdonos számára kötelező. A casco szintén autóra vonatkozik, de legszembetűnőbb különbség a kötelezővel szemben, hogy ezt a saját kocsiban keletkezett kár finanszírozására köthető meg akár egy környezeti csapás esetén is.

A biztositok.hu oldalon elérhető az online lakás termék is amely a legtöbb háztulajdonos számára fontos. Nem kötelező, de annál hasznosabb az ingatlan biztosítása, a nyugodt hétköznapok megteremtése érdekében, így könnyebben vészlehető át egy vízkár, tűzkár vagy viharkár is.