A blog olvasás éppen olyan izgalmas élmény mint írni, hiszen ez által hétköznapi emberek életébe láthatunk bele, ismerhetjük meg gondolataikat, véleményüket. Sokak talán éppen ezért ragadnak tintát, hogy felfedezzék tehetségét mások motivációja viszont a személyes tapasztalatainak megosztása. A fiatalabb korosztály számára egyfajta naplót helyettesít, de vitathatatlanul mindenki által közkedvelt online szórakozási forma.

Azért a bizonyos elismerésért a blogger.hu oldal minden hónapban meghirdeti a hónap blogja díjat amelyre bárki nevezhet aki regisztrált az oldalon és belevetette magát a blog készítés rejtelmeibe. Egyfajta önálló weboldalként működnek, hiszen beépített, választható webdesign megfelelő külsőt kölcsönöz a gondolatoknak, van lehetőség kép feltöltésére és sok más funkció segíti az alkotókat a kiteljesedésben.

A tartalom alapján minden regisztrált megadhatja szövegei kategóriáját és ezekből ízelítőt láthatunk a főoldalon. Keresett téma például a film, celeb, zene vagy humor.  

Az igazán vicces viccek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, hiszen mindenki szeret nevetni és itt igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk mert nevetséges történetek, sztorik tömkelege garantálja a blogolvasók szórakozását. Két nem kevésbé trendi kategória adhat végső lökést egy női blog elkezdéséhez, ezek nem mások mint a baba és a konyha. A film témakörbe tekintve sok oldal foglalkozik a legújabb filmek kritikáival, történetével.

A bulvár, a celebek élete, a legfrissebb bulvár hírek vagy sztárok hétköznapjai sokunk számára értékes téma akár írni, akár olvasni akarunk róla. A zene egyetemes nyelv, mindenki kedveli valamely fajtáját amiért egyértelművé válik, hogy miért indul olyan sok zenekedvelő éppen ezzel a témával blogírásnak.