Az ingyenes online játékok számos fajtáját találhatja meg minden érdeklődő a playerest.com weboldalon ahol nem csak az egészen fiatal, hanem az idősebb korosztály is kellemesen töltheti el szabad idejét. Letöltésére nincs szükség, hanem követlenül a felületen lehet játszani, amennyiben valaki beregisztrál kommentálható, értékelhető és kedvencekhez adható bármelyik típus.

A különböző kategóriákba sorolt tartalmak hozzájárulnak a magas felhasználói élményhez, hiszen nem kell órákat keresgélni, ha például stratégiai, logikai vagy lövöldözős játékokkal akarja valaki tölteni a szabadidejét. Sőt, ezen belül is van lehetőség a válogatásra, a híres mahjong nagyon sok változatban megtalálható.

Az első csoportban található játéktermi játékokra gondolva azt hihetjük, hogy régi klasszikusokról lehet szó, mint a biliárd vagy a snooker. Ha jobban áttekintjük, akkor gyorsan rájövünk, hogy itt a játéktermi gépek világát ismerhetjük meg.

A fiús igényeket kielégítő játékcsoportba a lövöldözős játékok az élen szerepelnek, de hasonló élményt nyújthatnak az autós vagy focis játékok is.  Mindezek mellett napjainkban egyre kevésbé bonthatjuk nemekre a kikapcsolódás ezen formáját, hiszen ugyanolyan élvezettel vetheti bele magát a versenyzésbe a farmos, mászkálós, ügyességi vagy kijutós játékok terén is mindkét fél. Ki ne ismerné az egyik leghíresebb mászkálós játékot a Mario-t, amin keresztül rengetegen ismerkedtek meg a számítógépes játékok izgalmával.

Azok akik könnyedebb tartalmú szórakozásra vágynak a zenék és ütemek között találhatnak leginkább kedvükre valót például elkaphatják a hangjegyeket.  Az egyik legkedveltebb, a stratégiai játékokat kategorizáló utolsó menüpont is sok érdekes meccsel vár mindenkit a sportos aloldal mellett.  A feledhetetlen élményekről a kaland menüpontban gondoskodik a portál.