Az időkapszula, ha jobban belegondolunk valahol az időutazás illúzióját kelti. Üzenetek, tárgyak eltemetve a föld mélyén egyenesen a jövőnek.


A futureme.org a virtuális világba importálta ezt a bizonyos élményt, hiszen segítségével a jövőbeli énünknek küldhetünk levelet. Leírhatjuk benne vágyainkat, álmainkat, tanácsainkat vagy valami egyedi üzenetet fogalmazhatunk meg kifejezetten saját részre.
Ehhez csak meg kell címezni a levelet, kitölteni a szükséges mezőket és már el is indulhat a varázslatos üzenet. Milyen meglepő lesz majd, ha pár év múltán váratlanul felbukkan a levelező ládánkban ez a bizonyos e-mail.
Lehetőség nyílik továbbá, a publikusan megosztott múltbéli üzeneteket között olvasgatni. Néhány közülük csupa kérdés, mások inkább a vágyaikra emlékeztetik saját magukat és az elért eredményekre.
Az igazán ötletes üzenetküldők akár emlékeztetőt is beállíthatnak az oldalon keresztül, egy jeles évforduló kapcsán, így praktikusan megoldható, hogy ne felejtsék el például a párjuk születésnapját!