A főiskolás, egyetemista évek alatt kényszerül rá sok diák, hogy prezentációk tömkelegét készítse el ami sok esetben a munkába állás után sem szűnik meg. Az első, gyakorlatlan prezentálások után a legtöbben gyorsan belejönnek a prezentációs technikák használatába, de igazán professzionális szintre csak kevesen jutnak.


Ha előadás, akkor a powerpoint a legelterjedtebb ezen a területen, viszont elkészült egy merőben újat mutató ingyenes online program, a prezi, ami új korszakot nyitott és megtörte az unalmas meetingek hangulatát.

Legnagyobb újdonsága az egyedi prezentáció témák, hátterek mellett, hogy nem lineárisan helyezi el a gondolatmenetet, hanem térben, amivel egyedi pikantériája lehet az előadásnak. Itt a szöveg nem szimplán megjelenik, hanem mintha a térben ugrálna, de a ppt megoldásait is láthatjuk a programon belül. A végén már csak letöltésre vár a kész prezentáció és indulhat is a bemutató.

A prezentáció készítő program magyar találmány, de világszerte kezdik megismerni és elismerni. A prezi magyarul sajnos nem elérhető, de használata gyorsan megtanulható így is, gyakoroltabbaknak a prezi készítés rutin feladat.