Ha levelet szeretnénk írni valakinek, vagy csak egyszerűen valamilyen grafikai munkához kell szöveget alkalmaznunk, a fontok (betűtípus készlet) közül szinte tengernyi lehetőségünk van válogatni, több ezer, akár animáltak közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt.

Azonban, ha egyiket sem találnánk elég sajátosnak, vagy egyedinek, akkor léphet színre ez az online szolgáltatás, amit a Myscriptfont.com oldalon találunk meg. Lényege, hogy a saját kézírásunk vonalvezetését importálhatjuk a fontjaink közé a következő módon: egy PDF vagy PNG (mindegy melyiket választjuk) csatolmányt kell kinyomtatnunk. A megadott mezőkbe kézzel beírjuk a betűket, számokat, karaktereket. Majd a kitöltött “űrlapot” beszkenneljük.

Saját betűtipus

Az oldalra visszalátogatva a szekennelt képet feltöltjük az oldalra, ami kigenerál nekünk egy TTF (a font kiterjesztése) fájlt, amelyet miután importáltunk a betűtípusok közé, azonnal használhatunk is bármilyen szövegszerkesztő felületen. Máris teljesen egyedi megjelenést kölcsönözhetünk leveleinknek.