Hányadik hét van ma? - hangzik el sokszor a kérdés. A pontos idő, dátum meghatározása viszonylag könnyen megoldható akár az óránk, akár a telefonunk segítségével viszont ha már részletesebb információra lenne szükség, akkor más csatorna után kell kutakodni.

A határidő, kitűzött időpont betartása minden ember számára nagyon hasznos, legfőképpen, hogyha valamilyen fontos dolog végét vagy kezdetét jelölik, például egy dolgozat megírásának dátuma, egy munkahelyi feladat vége vagy egy fontos projekt kezdete. Ezekben az esetekben sokszor nagy jelentősége van annak is, hogy éppen hányadik hét van, ezért született meg a hanyadikhetvan oldal ami közvetlenül a megnyitása után mutatja is a szükséges adatot.

Nem újkeletű-információ, hogy egy év 365 napból, 51 hétből és 12 hónapból áll, a napi dátum pedig jelöli hogy hol tartunk az adott évben. Az idő múlását sokak egy asztali naptár vagy határidőnapló segítségével tartható számon, de természetesen manapság már korszerű eszközök is a rendelkezésre állnak ilyen tekintetben, mint például a telefon vagy az óra. A legpraktikusabb, ha munka közben vagy otthon ülünk a számítógép előtt, hogy felkeressük a www.hanyadikhetvan.hu weboldalt és már nem is kell hezitálnunk a megfelelő, aktuális hét tekintetében.